Nibulen tırnak cilası nasıl kullanılır?
Tırnak serttir. Bu nedenle cilt üzerine uygulanan kremler, merhemler tırnağın sert dokusuna etki etmekte yetersiz kalır. Tırnak kan damarı içermez. Bu nedenle ağızdan alınan haplarla tırnak mantarının tedavisi zordur. Üstelik oldukça uzun süre mantar ilaçları yutmak uzun vadede karaciğeri yorar. Yan etki riski vardır. Bu nedenle tırnak mantarında ideal tedavi tırnak cilasıdır.

Tırnaktaki enfeksiyon ilerlemiş ve tırnakta şekil bozuklukları ve kalınlaşmalar başlamışsa artık bu tırnağın tedavisindeki temel hedef, tırnaktaki hastalıklı kısımlardan yeni çıkan tırnağa mantar enfeksiyonunun bulaşmasını engellemektir. İlerlemiş enfeksiyonlarda tırnak ucundan hastalık köke doğru ilerler. Kök kısmından sağlıklı tırnak üretilir ve hastalıklı kısım dışa doğru uzar.
Doğru ve sabırlı Nibulen tırnak cilası kullanımıyla, tırnağın sağlıklı kısmın korunması ve hastalıklı tırnak ucunun düzenli olarak kesilip atılması sonucu tırnak tamamen iyileşebilir. Bu iyileşme tırnağın uzama hızına bağlıdır. El parmağındaki tırnaklar 8-10 ay kadar sürede yenilenirken ayak parmağındaki tırnakların yenilenmesi 18 ayı bulabilir.
Tırnak oldukça serttir ve yüzeysel mantar enfeksiyonları için kullanılan kremler sert tırnak dokusuna invaze olup tırnaktaki hastalığa pek etki edemezler. Cilt üzerine uygulanan mantar ilaçları, tırnak cilası şeklinde uygulandığında tırnağın sert dokusuna etkileri artar.
A) Tırnak cilası kullanım sıklığı?
Başka bir şekilde önerilmedikçe;
1- İlk bir ay:
Gün aşırı cilalama ile toplam 15 kez cilalanacak (Tırnak cilası bir gün kullanılıcak ertesi gün kullanılmayacak).
Haftada 1 kez alkollü mendil ile temizlenip törpülenecek.
Toplamda: 15 kez cilalama ve 4 kez alkollü mendil ile temizleyip, törpüleme yapılacak.
2- İkinci bir ay:
Haftada 2 kez cilalama ile toplam 8 kez cilalanacak.
Haftada 1 kez alkollü mendil ile temizlenip törpülenecek.
Toplamda: 8 kez cilalama 4 kez alkollü mendil ile temizleyip, törpüleme yapılacak.
3- Üçüncü ay ve sonrasında:
Haftada 1 kez cilalanacak, toplam 4 kez cilalanacak ve toplam 4 kez alkollü mendil ile temizlenip törpülenecek. Cilalama işlemleri temizlenip törpülenmeden hemen sonra yapılacak.
B) Tırnak cilası kullanım aşamaları:
Adım 1:
Tırnak cilası setini ilk kez sürmeden önce hastalık nedeniyle şekil değişikliği olan tırnak, bir makas veya tırnak pensi ile mümkün olduğu kadar kısa kesilir.
Adım 2:
Tırnak, törpü ile sağlam olan bölgeye kadar törpülenir. Hastalıklı tırnak tabakası incelmiş olur.
Not: Tırnak törpülenirken törpüyü daima el ve ayak tırnaklarının kökünden, tırnak ucuna doğru hareket ettirmek gerekir.
Adım 3:
Tırnak küçültüldü, inceltildi ve hastalıklı alan azaltıldı. Şimdi tırnak cilasınıhastalıklı tırnak üzerin birkaç fırça darbesi ile ince bir tabaka halinde sürebilirsiniz. Bunun için fırçayı sadece bir kere cila şişesine batırmak ve fırçanın emdiği cilayı tırnak üzerinde olabildiğince geniş alana sürmek yeterlidir.
Not: Hastalıklı her bir tırnak için ayrı ayrı fırçayı cilaya batırmak gerekmez. Mantar hastalığının tedavisi için kalın bir cilalama işlemi yerine düzgün ve tırnağın tüm yüzeyine yayılan cilalama işlemi yeterlidir.
Adım 4:
İlk günaşırı uygulanan cila, haftada bir kez alkollü mendil ile silinir ve tırnak temizlenir. Ayrıca hastalıklı tırnak, ila alkollü mendil ile temizlendikten sonra törpüyle tekrar törpülenmelidir. Ardından tırnağa tekrar cila vurmak gerekecek!
Adım 5:
Tedavi süresince bazı cilalamalardan sonra cila tabakası bozulursa, sadece cilanın açıldığı bölgelere fırça ile tırnak cilası sürmek yeterli olacaktır.
Kaynak: https://hekimimyanimda.com/klinik/ilac/nibulen-tirnak-cilasi-nasil-kullanilir/
Nibulen nibulen olalı böyle tırnak cilası anlatımı görmedi 🙂